Štajerska bunka, divjačinska salama, štajerski sir in vložena kisla zelenjava.
MODRA FRANKINJA, ŠIPON
ESIHFLAJŠ-MESNA SOLATA
Kuhana lokalna govedina zmešana s čebulo in listnato solato.
MODRI PINOT
Juhe
GOVEJA JUHA
Domača goveja juha z dnevno zakuho.
A, B, C, L
GOBOVA JUHA
Štajerska gobova juha iz lokalno nabranih gob.
A, C, L
TOPLE UVODNE JEDI
ŠTRUKLJI V SMETANOVI OMAKI
ŠTRUKLJI V SMETANOVI OMAKI
A, B, C
SHARDONNAY
VEGETARIJANSKO
AJDOVA “RIŽOTA” Z GOBAMI
Ajdova kaša z lokalno nabranimi gobami, z dodatkom vloženega rdečega zelja.
L
CABERNET SAUVIGNON
SLADKOVODNE RIBE
POSTRV
Dnevno sveža lobniška postrv pripravljena na tržaški način, krompirjevi krhlji na maslu in sveže blanširana zelenjava ter tržaška omaka.
C, D
ŠIPON
SMUČ
Smučev file, popečena polenta z rožmarinom, smetanova omaka z vinom.
A, C, D
SAUVIGNON
Morske jedi
POLNJENI LIGNJI NA ŽARU
Lignji polnjeni s šunko in sirom, maslen krompir in zelenjava.
C, F
ZELENI SILVANEC
POLNJENI LIGNJI Z GAMERI IN MEHKIM SIROM
Polnjeni lignji na žaru s z mehkim sirom in gamberi, maslen krompir, pečena zelenjava.
C, F
ROSE, RUMENI MUŠKAT
LIGNJI NA ŽARU
Lignji pečeni na žaru, maslen krompir in sezonska zelenjava, tržaška omaka.
C, F
MUŠKAT OTTONEL
LIGNJI PO TRŽAŠKO
Prirpavljeni na tržaški način (frigani z moko), maslen krompir in sezonska zelenjava, tržaška omaka.
A, C, F
SIVI PINOT
LIGNJI PO PARIŠKO
Lignji v "srajčki", ocvrt krompirček in tatarska omaka.
A, B, C ,F
CHARDONNAY
HIŠNE JEDI
BABIČIN KROŽNIK
Ocvrt piščanec po dunajsko, mesni polpet in svinjska ribica v gobovi omaki s sarvetnim cmokom in sirovim štrukljem.
A, B, C
MODRI PINOT
NADEVAN ZAJEC
Hišna specialiteta nagrajena z zlatim kuharjem v Milanu. Zajec serviran s kvašenim žličnikom in skutinim štrukljem.
A, B, C
BELA ZVRST, ROSE
DUŠEN JELEN
Dušen jelen v lovski omaki, kruhova rezina ali kvašen žličnik, skutin štrukelj in brusnični džem.
A, B, C, J ,K
MERLOT
Glavne jedi
PLJUČNI FILE
V olju uležan pljučni file iz lokalno vzrejene govedine, priloga po Vaši izbiri.
C
MERLOT, CABERNET FRANC
DUNAJSKI ZREZEK
Svinjski ali piščančji dunajski zrezek, ocvrt krompirček oziroma priloga po izbiri
A, B, C
SIVI PINOT
ZREZEK NA ŽARU
Pečeno svinjsko ali piščančje meso, zelenjava z žara, domače zeliščno maslo in pečen krompir
C
SAUVGNON
PEČENA REBRA
Dnevno sveže pečena svinjska rebrca s praženim krompirjem.
J, L
LAŠKI RIZLING, ROSE
TELEČJI ZREZEK
Telečji dunajski zrezek ali telečji zrezek na žaru oziroma v omaki, ter priloga po izbiri
A, B, C
MODRI PINOT
PIŠČANEC NA SOLATNEM KROŽNIKU
Piščančja prsa na solatni posteljici začinjena z zeliščnim maslom, kruton in sirov keks.
A, C
SAVINGON
PLOŠČE
POJEDINA VERNIK - za 2 osebi
Nadevan zajec, divjačina, piščančji file v smetanovi omaki z rožmarinom, svinjska pečenka, dnevna priloga.
A, B, C, J, K
MERLOT, LAŠKI RIZLING, ROSE
POJEDINA ŠAUPERL – za 2 osebi
Pečena rebrca, ocvrt piščančji zrezek, svinjski file v poprovi omaki, dnevna priloga.
A, B, C, K
LAŠKI RIZLING, ŠIPON
NA ŽLICO
DIVJAČINSKI GOLAŽ
A
MODRA FRANKINJA
SOLATE
MEŠANA SOLATA
MOTOVILEC Z JAJČKO
SKLEDA SOLATE
VELIKA SOLATA
OTROŠKA SOLATA
Sladice
ČOKOLADNI SUFLE
Sladko člokoladno presenečenje, vanilijev sladoled,malinov preliv,
Orehov drobljenec, praženi mandlji
A, B, C, H (OREHI, MANDLJI)
SLADKI REFOŠK
BISKVITNA GRMADA
Torta sestavljena iz vaniljIeve kreme, domačih orehov, čokolade, in rozin. Servirana s smetano in sladoledom.
A, B, C, H (OREHI)
RUMENI MUŠKAT
VROČA LJUBEZEN
VanilIjev sladoled prelit z vročimi malinami in sladko smetano.
C
DIŠEČI TRAMINEC
ALERGENI
ALERGENI
A * žita, ki vsebujejo gluten: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih
B * jajca: kokošja, prepeličja, gosja in račja ter proizvodi iz jajc
C * mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo: kravje, kozje, ovčje in mleko drugih živali, ki se nahaja tudi v jogurtih, kislem mleku, kefirju, pinjencu, sirotki, siru, skuti, sladki in kisli smetani, sirnih namazih, mlečnih sladoledih, slaščicah, tortah, kremnih rezinah, omakah, maslu, kazeinu, margarini…
D * ribe: vse vrste rib, kot samostojne jedi, tudi inčuni, sardele itd. in proizvodi iz rib
E * raki: rakovice, jastogi, kozice, škampi, potočni raki in drugi raki ter proizvodi iz rakov
F * mehkužci glavonožci, kot so sipe, hobotnice, lignji; lupinarji, kot so školjke, polži ter proizvodi iz mehkužcev
G * arašidi (kikiriki), ki so lahko prisotni tudi v slaščicah, žitaricah za zajtrk, sladoledu, kikirikijevem maslu, arašidovem olju, sadnih jogurtih, Worcester omaki itd.in proizvodi iz arašidov
H * oreščki: mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija; prisotni so tudi v marcipanu, oljih, omakah, mortadeli s pistacijami itd., ter proizvodi iz oreščkov
I * sezamovo seme: prisotno v nekaterih vrstah kruha in pekovskih izdelkih, sezamovem olju, tahini (pasta) ter proizvodi iz sezamovega semena
J * gorčično seme: tekoča gorčica, gorčica v prahu in gorčično seme ter proizvodi iz njega
K * zrnje soje: najdemo ga tudi v paštetah, hrenovkah, salamah, pecivu, sojinem sirutofu in sojinem olju ter proizvodi iz soje,
L * zelena: stebla, listi, gomolj in seme zelene ter proizvodi iz zelene
M * volčji bob: semena in moka; prisoten v nekaterih vrstah kruha, pit, peciva in testenin ter proizvodi iz volčjega boba
N * žveplov dioksid in sulfiti prisotni kot konzervansi v suhem sadju, mesnih izdelkih, zelenjavi, krompirjevih izdelkih, brezalkoholnih pijačah (sokovi), vinu, pivu in balzamičnem kisu; v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2